Udgivet fre d. 24. jun 2022, kl. 08:07

Samtale om tro og kristendom fylder ikke meget, hverken i det private eller i det offentlige rum. Det er statsminister Mette Frederiksen og sognepræst Sørine Gotfredsen enige om. De er også enige om nødvendigheden af, at der bliver lavet om på det, for samtaler, som berører eksistentielle og etiske spørgsmål, har deres berettigelse og er af afgørende betydning. Ikke bare for Folkekirken, men også for os som mennesker og ikke mindst for dem, som træffer beslutninger for os.

Det er udgangspunktet for podcasten Statsministeren spørger, som sognepræst Sørine Gotfredsen gæster til en samtale om tro og kristendom, og hvor blandt andet spørgsmål om, hvad kristendommens rolle i det hypermoderne samfund er, og hvorfor det åndelige menneskesyn er næsten fraværende i den politiske debat, tages op.

Mette Frederiksen er efter eget udsagn ”hardcore tilhænger af den danske folkekirke”, men hvordan sikrer vi – spørger hun – folkekirken i fremtiden? Det gør kirken blandt andet, ifølge Sørine Gotfredsen, ved til stadighed at forklare, hvad det betyder leve i forhold til Gud og ved insistere på, at vi er et kristent samfund.

Samtalen om kirke og tro er fundamental, og i en tid, hvor det åndelige ikke fylder meget hos hverken den enkelte eller hos landets politikere, må vi særligt huske på, hvad Viggo Kampmann skrev: »Vi har i høj grad brug for vejledning. Blot de kulturelt interesserede ville forlade deres kritiske stade og begynde at rådgive os på kærlig og forstående måde, ville meget være vundet! De kan naturligvis trække sig tilbage, men må så være klar over, at regeret bliver der alligevel.«

Lyt til podcasten Statsministeren spørger her (Apple Podcasts) eller her (Spotify)