Har du brug for en at tale med?

Eksamensstress, præstationsangst eller en følelse af, at livet virker uoverskueligt?

Når livets svære sider melder sig. kan man have brug for at tale med nogen, som er vant til at tage sig af andre og af livets store spørgsmål. En samtale med en studenterpræst er et tilbud til dig, som har brug for en at snakke med. Samtalen er gratis, og frittilgængelig. Det vil sige, at alle er velkomne uanset religiøs overbevisning.

Du kan henvende dig til en studenterpræst, som er tilknyttet din campus. Nedenfor kan du, hvem du kan tale med.

Studenterpræsterne er:

Helene Ferslev, Campus Carlsberg
Solbjørn Weismann, Campus Hillerød

Studenterpræsten har tavshedspligt og som oftest er der ikke ventetid.

Helene Ferslev

Studenterpræst på Campus Carlsberg, præst i Jesuskirken

Jeg hedder Helene Ferslev og er sognepræst og har været i Jesuskirken siden 2021. Før det var jeg præst i Sydhavn sogn igennem 9 år. njknk

Det er en stor glæde at være præst i kirkens smukke rum, og være med til at fejre både sørgelige og glædelige begivenheder i folks liv.

Ud over dåb, konfirmation, vielser, begravelser og gudstjenester, står jeg også for at udvikle nye kirkelige aktiviteter. I det arbejde er det vigtigt for mig, at folk føler sig velkomne og hørt og får en god relation til kirken og får noget meningsfuldt ud af de forskellige ting, som sker hos os.

Som en del af mit arbejde er jeg også studenterpræst. Det betyder, at jeg holder personlige samtaler med studerende. Samtalerne er fortrolige, og de kan handle om mange forskellige ting – ting, du tumler med i dit liv generelt eller i forhold til dit studie. Det er underordnet, hvilken religiøs overbevisning du har – eller ikke har: Alle er velkomne!

Brug sikker henvendelse, hvis du skal sende personfølsomme oplysninger til Helene

Helene Ferslev studenterpræst
Solbjørn Weismann

Studenterpræst på Campus Hillerød, præst i Frederiksborg Slotskirke

Kære studerende

I Hillerød har vi nu en præst for studerende.

Jeg hedder Solbjørn og er ud over at være præst for studerende, også ansat som sognepræst i Frederiksborg Slotskirke.

Jeg tilbyder gratis samtaler til alle studerende. Jeg fører ikke journal og jeg har tavshedspligt.

Du kan henvende dig hvis du går og tumler med noget, du har svært ved at dele med andre. Eller måske hvis du bare brug for at der er en der lytter til dig.

Typiske emner kan være:

• Utilstrækkelighed og tristhed
  • Sygdom, dødsfald, tab og sorg
  • Angst, tankemylder eller ensomhed
  • Familie, venner og kæreste
  • Identitet og livets mening.

Vi kan mødes på mit kontor i Slotskirkens hus, eller et andet sted som passer dig.

Brug sikker henvendelse, hvis du skal sende personfølsomme oplysninger til Solbjørn

Få Jesuskirkens nyhedsbrev