(g)Udgivet special: Samtale om en radikal fremtidsfortælling – romanen Mandelsolens Planet

En forsommeraften med vin og ost og samtale om en fransk feministisk klassiker, som nu endelig findes på dansk.

I maj måned har (g)Udgivet lagt foredrag og samtalesalon sammen. Vi læser Mandelsolens planet af afdøde franske Francoise d’Eaubonne – en klassiker på linje med Ursula K. le Guin og Dorris Lessings værker.

Og vi taler om den sammen med tre kvinder, der hver især har bidraget til, at denne feministiske fremtidsfortælling nu findes på dansk:
Anne Marie Têtevide, oversætter og skønlitterær forfatter
Ida Marie Hede, skønlitterær forfatter og kunstanmelder
Kirstine Ersbøll Meyhoff, cand. mag. i litteraturvidenskab og redaktør på forlaget A Mock Book

Aftenens program
Samtale i Jesuskirken mellem Anne Marie Têtevide, Ida Marie Hede og Kirstine Ersbøll Meyhoff. Derefter et glas vin og en bid ost og samtalesalon i Thiemers Kaffebar på Valby Langgade.

Om bogen
Mandelsolens planet udspiller sig i begyndelsen af det 21. århundrede, hvor kvinderne har taget magten over kloden og er i færd med at genskrive den historie, der indtil da har været mændenes, nu kun omtalt som Mørkets Tid. Mændene har kvinderne efter en blodig og langvarig krig udryddet eller fordrevet til fjerne egne af kloden, og ny teknologi har gjort det muligt for kvinderne at formere sig gennem selvbefrugtning.

Et rumskib med en kvindelig besætning lander på en ukendt planet i Mandelsolens system for at afdække, hvad der er sket med en tidligere ekspedition, som af ukendte årsager er forulykket på planeten. Anført af romanens hovedperson, Ariadne, indleder de en ekspedition ud i et gådefuldt og uforudsigeligt landskab, der i bogstaveligste forstand viser sig at have sit helt eget liv, og som lige så stille synes at få magt over dem.

Om forfatteren
Den franske forfatterinde Francoise d’Eaubonne (1920-2005) skrev mere end hundrede romaner og essyas og digtsamlinger, hvoraf hendes på én gang radikale og dybt poetiske science fiction-romaner anses for at være hendes skønlitterære hovedværker. Hun er derudover især kendt for at være ophavskvinden til begreberne fallokrati og økofeminisme, og som erklæret anarkistisk feminist var hun i 1968 medstifter af den MIlitiante Mouvement de libération des femmes. Op gennem 1970’erne gjorde hun sig bemærket som miljøaktivist, ligesom hun kastede sig ud i kampen for homoseksuelles rettigheder og var med til at stifte den militante Front homosexuel d’action revolutionnaire.

Fransk udgave 1975, oversat til dansk af Anne Marie Têtevide.

Tilmeld dig her: https://landing.churchdesk.com/…/-g-uudgivet…

Arrangementet er gratis, men da der serveres ost og vin er tilmelding nødvendig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få Jesuskirkens nyhedsbrev

Få Jesuskirkens nyhedsbrev