Indlæser Begivenheder

Samtale om romanen Mandelsolens Planet

Tidspunkt
30. maj kl. 19:00 - 21:00
Sted
Jesuskirken, Kirkevænget 5a 2500 Valby, Danmark
Arrangør
Jesuskirken
Vær med når hele Valby læser den samme bog.
I maj måned har vi lagt foredrag og samtalesalon sammen. Vi læser Mandelsolens planet af afdøde franske Francois d’Eaubonne.
Og hvorfor så denne bog i Valby? Det skyldes at det er initiativrige Valbykvinder, der står bag den danske oversættelse og udgivelse. Og netop de kvinder kommer denne aften i maj til oplæg og debat.
De tre Valbykvinder er oversætter Anne Marie Têtevide, forfatter Ida Marie Hede og cand. mag. i litteraturvidenskab Kirstine Ersbøll Meyhoff.
Om forfatteren:
Den franske forfatterinde Francoise d’Eaubonne (1920-2005) skrev mere end hundrede romaner og essyas og digtsamlinger, hvoraf hendes på én gang radikale og dybt poetiske science fiction-romaner anses for at være hendes skønlitterære hovedværker. Hun er derudover især kendt for at være ophavskvinden til begreberne fallokrati og økofeminisme, og som erklæret anarkistisk feminist var hun i 1968 medstifter af den MIlitiante Mouvement de libération des femmes. Op gennem 1970’erne gjorde hun sig bemærket som miljøaktivist, ligesom hun kastede sig ud i kampen for homoseksuelles rettigheder og var med til at stifte den militante Front homosexuel d’action revolutionnaire.
Om bogen:
Mandelsolens planet udspiller sig i begyndelsen af det 21. århundrede, hvor kvinderne har taget magten over kloden og er i færd med at genskrive den historie, der indtil da har været mændenes, nu kun omtalt som Mørkets Tid. Mændene har kvinderne efter en blodig og langvarig krig udryddet eller fordrevet til fjerne egne af kloden, og ny teknologi har gjort det muligt for kvinderne at formere sig gennem selvbefrugtning.
Et rumskib med en kvindelig besætning lander på en ukendt planet i Mandelsolens system for at afdække, hvad der er sket med en tidligere ekspedition, som af ukendte årsager er forulykket på planeten. Anført af romanens hovedperson, Ariadne, indleder de en ekspedition ud i et gådefuldt og uforudsigeligt landskab, der i bogstaveligste forstand viser sig at have sit helt eget liv, og som lige så stille synes at få magt over dem.
Arrangementet er gratis, men da der serveres ost og vin er tilmelding nødvendig. Tilmeld dig her: https://landing.churchdesk.com/…/-g-uudgivet…
​(g)Udgivet er et samarbejde mellem Timotheuskirken, Jesuskirken, Valby Bibliotek, Sankt Annæ Gymnasium, Københavns åbne Gymnasium & Thiemers Magasin.
Detaljer om bogen
Fransk udgave: 1975 Dansk udgave: 2023. På forlaget A Mock Book. En del af ”GAIA-SERIEN” oversat af Anne Marie Têtevide.
Efterord af Ida Marie Hede: ”Kroppenes planet”. Forord af Elise Thiébaut. Sidetal 168

Citater fra bogen:
s. 85 ”På trods af landskabets ekstreme tørke opdagede jeg, selv om jeg ikke sagde det, at jeg var begyndt at mærke planetens usædvanlige og indtagende fortryllelse. De to klitter langs vejen vi fulgte, var hist og her dækket af spredte buske, der fløjtede let i vinden. Som om dværginder var begravet under sandet og blev tvunget til at spille til at spille på fløjte…”
s.90 ”Dengang vores Verdensrevolution startede den krig, I alle kender, sloges Carlotta som en løvinde i spidsen for sin bataljon i Mont Cenis-passet.”
s.94 ”Jeg havde lukket øjnene halvt og var optaget af at danne musikalske billeder af den historiske dag på min nethinde. Denne smukke dag, der havde omskabt Den Evige By til vores Civita-Lukretia.”
Tilføj til din kalender

Få Jesuskirkens nyhedsbrev

Få Jesuskirkens nyhedsbrev