Indlæser Begivenheder

(g)Udgivet? – en aften i selskab med Shëkufe Heiberg

Tidspunkt
25. oktober, 2023 kl. 19:00 - 21:00
Sted
Valby Bibliotek, Annexstræde 2 2500 Valby, Danmark
Arrangør
Jesuskirken

Gode fortællinger rummer visdom om det at være menneske og kan få store eksistentielle tanker til at melde sig. Når litteratur og liv mødes på tværs af generationer, opstår enestående muligheder for at vende livets store spørgsmål.

Denne forfatteraften er del af projekt (g)Udgivet?, hvor hele Valby læser den samme roman samtidigt. Mød Shëkufe Heiberg den 25. oktober kl. 19 på Valby Bibliotek.

Vi skal byde velkommen til forfatteren Shëkufe Tadayoni Heiberg, som vil sætte os i gang med at læse – eller genlæse – sin bog Første gang jeg tager tørklædet på. Det er en fortælling om en ung pige med iranske rødder, som vokser op i Danmark. I løbet af sin tidlige ungdom rejser hun flere gange til Iran, og her oplever hun, hvad tørklædet gør ved hendes selvforståelse, hendes frihedsfølelse og hendes oprørstrang.

“Første gang jeg tager tørklædet på” handler om tørklædets kompleksitet og en ung kvindes identitet og oprør. Bogen er del af serien Tidens stemmer skrevet af nye markante forfattere om en første gang, som ændrer alt for altid.

Med Shëkufe Tadayoni Heibergs stadig tydeligere stemme, har dansk litteratur fået lidt af en gave: Hun er både pæredansk og persisk (f.1987 i Teheran), kæmper for ikke bare kvinders rettigheder, men også dyr og planters, ja, hun ser kærligt på alle levende væsener og verden som helhed.

(g)Udgivet? er to arrangementer i ét: Først denne aftens forfattersamtale på Valby Bibliotek. Herefter er der dømt læsepause, og efter en måneds tid inviterer vi til en spændende samtalesalon om samme roman onsdag den 22. november kl. 19.00 på Københavns åbne Gymnasium.

(g)Udgivet? er et samarbejde mellem Jesuskirken, Timotheuskirken, Valby Bibliotek, Sankt Annæ Gymnasium og Københavns åbne Gymnasium.

Tilmeld dig her

Tilføj til din kalender

Få Jesuskirkens nyhedsbrev

Få Jesuskirkens nyhedsbrev