Indlæser Begivenheder

Aftenhøjskole: På sporet af den skjulte kristendom i klassikerne – Foredrag med sognepræst, anmelder, klummeskribent og forfatter Kristian Østergaard

Tidspunkt
21. marts kl. 19:30 - 21:30
Sted
Sognegården, Skovbogårds Allé 11 2500 Valby, Danmark
Arrangør
Jesuskirken

Da det 20. århundrede tog sin begyndelse, syntes store ideologier som marxismen og kulturradikalismen at have pulveriseret kristendommen. Mange opfattede religion som et stadie, der takket være fornuftens vældige fremskridt snart ville være overvundet. Hundrede år senere er situationen helt anderledes. Efter at de politiske babelstårne er sunket i grus, melder kristendommens problemstilling sig med fornyet styrke. Ja, efter at kristendommen længe var bragt i defensiven, er bolden begyndt at rulle den anden vej.

Den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij mente, at hvis Gud var død, så var alt tilladt. Den franske psykoanalytiker Jacques Lacan mente, at det var helt omvendt: Hvis Gud ikke eksisterede, så ville alt blive forbudt. Foregreb Lacan det politisk korrekte rædselsregime, der går under navnet wokeismen? Dette, og mange andre spørgsmål, vil sognepræst samt anmelder og klummeskribent ved Kristeligt Dagblad, Kristian Østergaard, tage op med udgangspunkt i sin roste bog ”Mirakler og milepæle”.

Tilføj til din kalender

Få Jesuskirkens nyhedsbrev

Få Jesuskirkens nyhedsbrev