Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Aftenhøjskole

MAR
30

Aftenhøjskole


Dato Torsdag d. 30. marts 2023, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Sted Jesuskirkens Sognegård, Skovbogårds Allé 11, 2500 Valby

I aftenhøjskolens forårssæson 2023 fortsætter vi foredragsrækken, der har Biblen som udgangs- og omdrejningspunkt. I forårssæsonen har vi inviteret tre forfattere til med nedslag i Det Nye Testamente at tale om tre emner.

Det handler ikke nødvendigvis om en tro på Gud, men om at være nysgerrig efter at forstå lidt mere af alt det, der er blevet tænkt før os. Bibelen rummer så megen indsigt i menneskelivet, at man ikke kan undgå at blive ført nye steder hen, når man giver sig i kast med den. Den indrammer hele tilværelsen fra skabelse til død og byder på store mængder visdom, skønhed og kilde til selverkendelse.

I Bibelen kan man finde den vigtigste fortælling om sig selv, uanset hvilken tid man lever i, og hvis man ikke i en eller anden grad lærer den at kende, kan man gå glip af værdifuld indsigt i fortiden, forståelse af det nuværende, håb og livsmod angående alt det kommende og måske endda en kilde til tro.

Foredragene afholdes i kirkens sognegård på Skovbogårds Allé 11- og i pausen serveres der ost og rødvin.

PROGRAM

Torsdag den 26/1 kl. 19:30:

Kristina Stoltz: Kærlighed og Ordet Under overskriften Kærlighed og Ordet undersøger forfatter Kristina Stoltz med udgangspunkt i sit forfatterskab og nedslag i Det Nye Testamente, hvordan det forholder sig med det dobbelte kærlighedsbud og den kærlighed, man kan opleve som menneske, når man for eksempel forelsker sig eller bliver forældre.

Hvad kendetegner de to former for kærlighed, altså kærlighed i bibelsk forstand – kærlighed til Gud og til sin næste – og så den følelsesstyrede kærlighed til et andet menneske? Hvad er lighederne, og hvordan adskiller de sig fra hinanden? Kom med til en aften, hvor kærlighedens mange facetter er under lup.

Kristina Stoltz (1975) er forfatter og har senest udgivet romanen Paradis først, som netop handler om kærlighed.

Torsdag den 23/2 kl. 19:30

Jens Christian Grøndahl: Min svage tro Jens Christian Grøndahl har på kort tid bevæget sig fra afvisning over skepsis og tøven til igen at åbne sig for troen. Han fortæller om at være formet af kristendommens historie og føle sig talt til af evangelierne, også når de modsiger erfaringen og den moderne selvforståelse, for hvordan kan et moderne menneske tro på, at Gud er trådt ind i verden?

Jens Christian Grøndahl er ophavsmand til et stort internationalt og prisbelønnet forfatterskab, der er lige så udbredt i Frankrig, Holland og Belgien som i Danmark.

Jens Christian Grøndahl skabte sig med romaner som Tavshed i oktober fra 1996 og Lucca fra 1998 et stort publikum. I dag tæller hans forfatterskab mere end 30 bøger, herunder romaner, essays, børnebøger, skuespil og en selvbiografi. I 2021 udgav han bogen Min svage tro.

Tordag den 30/3 kl. 19:30

Kristian Ditlev Jensen: Tilgivelse, opstandelse og evigt liv Med udgangspunkt i sine bøger - især selvbiografien Det bliver sagt (2001) og romanen Bar (2021) - fortæller Kristian Ditlev Jensen om tilgivelse set med offerets og den udsattes øjne. Kan et offer tilgive? Skal han eller hun partout det? Er det overhovedet muligt? Og hvad nu, hvis vi selv kvajer os? Er til gene for andre? Eller gør noget decideret ondt? Kan vi tilgive dem, der gør os fortræd - måske imens de er syge, psykisk syge eller ligefrem gør sig selv fortræd? En vigtig pointe i foredraget er, ud over belysende nedslag i Bibelen, at opstandelsen - altså den mere menneskelige, genskabelsen af værdigheden og af menneskets narrativ - altid er mulig. Og måske kan man på den måde få et evigt liv?

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971) er sognepræst i folkekirken, prisbelønnet romanforfatter og litteraturkritiker på Weekendavisen. I sin fritid avler han økologiske lam i sit firma, Agnus Dei.