Fredag d. 18. november 2022, kl. 14:00

TROLDETÆMMEREN - billedhugger Niels Hansen Jacobsen

Museumsdirektør Teresa Nielsen, Vejen Kunstmuseum, kommer på besøg for at fortælle om billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen (1861-1941). Det er ham, der har modelleret "En Trold, der vejrer Kristenkød". Her får vi bl.a. fortællingen om de tre trolde - den ved Jesuskirken, den i haven bag Glyptoteket og den i Troldespringvandet foran Vejen Kunstmuseum.

Museet var billedhuggerens hjem fra 1924 til hans død i 1941, men fra 1892 til omkring 1902 var han bosat i Paris. Netop dér afholdtes i 2020 en stor udstilling om Niels Hansen Jacobsen. Blandt de mange danske indlån til udstillingen var Trolden fra Jesuskirken. Billedfortællingen kommer til at handle om billedhuggerens historie, udstillingen i Paris og hans museum i Vejen, der netop er genåbnet ovenpå nybyggeri, der har gjort museet omtrent dobbelt så stort med plads til meget mere af samlingen med fokus på kunsten i tiden omkring 1900.

Fredagsmøde: TROLDETÆMMEREN. Foredrag om billehuggeren Niels Hansen Jacobsen
Sted Jesuskirkens Sognegård, Skovbogårds Allé 11, 2500 Valby