Fredag d. 26. november 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00

Hanne Rosenberg. Elisabeth Jerichau- Baumann. (1819 – 1881)

Den polskfødte, tyskuddannede og dansk gifte malerinde er noget så usædvanligt i 1800-tallet som en selvstændig, internationalt anerkendt kvindelige kunster. Hun sprængte rammerne for, hvad en kvinde kunne tillade sig i midten af 1800-tallet i Danmark som mor til 9 børn i sit ægteskab med billedhuggeren JA Jerichau. Som kunstner var hun målrettet, strategisk og dygtig til at etablere netværk. Ikke mindst i England, hvor hun portrætterede kongefamiliens børn i lighed med den danske kongefamilies. Hun opholdt sig i lange perioder i Rom og foretog adskillige rejser i Osmannerriget. Særligt bemærkelsesværdigt er det, at hun fik adgang til Sultanens harem i Konstantinopel og her malede flere af sine bemærkelsesværdige orientalske billeder. I de senere år er interessen for hendes kunst og person vokset. Mange af hendes værker kan ses på Statens Museum for Kunst, på Ny Carlsberg Glyptotek, samt på Amalienborg museet og Frederiksborg Slot.

Desuden hygge med kaffe, kage og sang fra Højskolesangbogen.

Hanne Rosenberg, tidligere sognepræst ved Jesuskirken
Sted Jesuskirkens Sognegård, Skovbogårds Allé 11, 2500 Valby